Cucc statisztika
Kategóriák:55
Cuccok:111
Vélemények:46
Értékelések:41

A cuccoló
Menü
· Főoldal
· Ajánlj minket!
· Cuccok, vélemények
· Fórum
· Hír küldése
· Hírek archívuma
· Kapcsolat
· Linkek
· Személyes adatok
· Személyes üzenetek
Partnerek
A BANDA

Babashop - az online babaturi

HuncÚr mindennapjai

Játékturi

Próba babák

Zöldsaláta

User Info
Szia, Anonymous
Felhasználónév
Jelszó
(Regisztráció)
Tagok:
Legutóbbi: Bernadett318
Mai: 0
Tegnapi: 0
Összesen: 38

Látogatók:
Vendégek: 8
Tagok: 0
Összesen: 8
Baba Cuccoló :: Téma megtekintése - Ekcéma - ti mit használtok rá?
 Gy.I.K.Gy.I.K.   KeresésKeresés   CsoportokCsoportok   ProfilProfil   Privát üzeneteid olvasásához be kell jelentkeznedPrivát üzeneteid olvasásához be kell jelentkezned   BelépésBelépés 

Ekcéma - ti mit használtok rá?

Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Babasarok
Előző téma megtekintése :: Következő téma megtekintése  
Szerző Üzenet
CsJudit
Newbie
Newbie

HozzászólásElküldve: 2009 Ápr. 24 12:22 pm    Hozzászólás témája: Ekcéma - ti mit használtok rá? Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ahogy észrevettem, ez az a dolog, amivel még az orvosok sem igazán tudnak mit kezdeni. Jön-megy, ahogy neki tetszik, és ha nem derül ki, hogy pontosan mi váltja ki a dolgot, akkor legfeljebb csak tünetileg kezelhető. A magam részéről kicsit idegenkedem a szteroidos kencéktől, bár volt már rá példa, hogy ezt is bevetettük a kisfiamnál. Fura módon a legjobban eddig a sima, gyógyszertári popsikrémre reagált a vörösség. Végülis logikus, hiszen zsírozza a száraz bőrt, és gyulladáscsökkentő hatású is. De a Weleda körömvirágos babaolaja is jó rá időnként. Nálatok mi vált be? A homeopátiát például próbálta valaki?
Vissza az elejére
Felhasználó profiljának megtekintése Privát üzenet küldése
twaalf
Newbie
Newbie

HozzászólásElküldve: 2009 Máj. 01 10:32 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Hát igen, szinte egyező véleményt ezzel kapcsolatban még nem hallottam. Olvastam viszont, hogy az ekcémának valójában nagyon-nagyon sok fajtája van, az én kislányomnak pl. a tej- és tojásallergia miatt megjelenő típus. A diéta rengeteget segített, de nagy része a bőrgyulladásnak nem múlt el így sem, erre mi a gyógyszertári 'A' vitaminos testápolót használtuk, ami gyönyörűen, kb. 3 nap alatt teljesen rendezte a piros foltokat (a tenyerén, arcán és a talpán jelentek meg). Ez természetesen nem jelenti azt, hogy ez a krém ekcéma ellen hatásos, inkább azt, hogy a diéta mellett a kiszáradt, gyulladt bőrnek segített regenerálódni.
Az ételallergiától függetlenül a térdén is megjelentek hasonló foltok, mielőtt járni tanult, és a térdén csúszva közlekedett Laughing , ezt is gyorsan és jól elmulasztotta.
Ugyanakkor egy barátnőm kislányának komolyabb, az inkább télen, főleg a hajlatokban megjelenő ekcémája volt, neki a szteroidos krém segített csak, az viszont azonnal.
Szívesen hallanék még én is másféle tapasztalatokról, vajon tényleg ennyi fajtája lenne az ekcémának, és ehhez kapcsolódóan ennyiféle gyógymód?
Vissza az elejére
CsJudit
Newbie
Newbie

HozzászólásElküldve: 2009 Máj. 07 10:12 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Megkérdezhetem, hogy derült ki a tej- és tojásallergia? Akkor jött ki nagyon az ekcéma, amikor ilyesmit evett a kislány? (Mi most próbálunk kísérletezni, hogy mi válthatja ki a kisfiam piros foltjait.)
Vissza az elejére
twaalf
Newbie
Newbie

HozzászólásElküldve: 2009 Jún. 24 3:10 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia, ne haragudj, még most láttam a kérdésedet. Úgy derült ki, hogy mikor anyatej helyett már tápszert kapott, másnap ment a hasa, rengeteg pelust pakolt tele, illetve megjelentek az arcán jól körülírt piros foltok, nem aprók, hanem már egyből egy-egy nagyobb. Ez már gyanús volt, nem adtam neki többet az adott tápszert, hypoallergénnel próbálkoztunk, arra is jöttek a foltok és a hasmenés. Ezután hetekig semmi ilyesmit nem kapott, majd egy Normaflore-s kúra után újra visszaterheltük, és utána már 2-3 órán belül jöttek az ekcémás foltok. Egyértelmű volt, sajnos, hogy mitől. Ezután teljes tejmentes diéta (10 hónapos volt, akkor még egyébként sem nagyon lehetett volna adni neki), de néha-néha maradtak foltok, és a tejallergia vizsgálatok a Gyermekklinikán az orvos első (!!!) kérdése az volt a diéta ellenére kijövő ekcémára, hogy tojástartalmú ételeket kapott-e. És hát persze igen, kapott, akkor már néha ilyeneket is adtam Adrinak enni.
Időközben a kezén is megjelentek a foltok, először a tenyerének a külső élén, a bőrredőkben, majd átterjedt a tenyerére, az egyik kezén, majd a másikon, később a talpain is, de ittm ár jóval enyhébb volt, és szerintem jócskán összefüggött azzal is, hogy éppen akkor mászott (a tenyerét használta minden mozgáshoz), majd sokat volt mezítláb is, és tanult járni (emiatt a talpán).
Ha utánaolvasol, sajnos kiderül, hogy rengeteg fajtája van az ekcémának, és csak egy része az ételallergiához kapcsolódó.
Még annyit, de ez az én gondolatom, illetve az orvos is utalt rá, hogy valószínűleg a tojásallergia a tejallergia miatt jelent meg, felerősítette a hatását, a tojásra már újra terhelhettem volna ADrit, de egyszerűen még nem akarom, várok, ősszel úgyis újra vizsgálják.
Vissza az elejére
CsJudit
Newbie
Newbie

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 03 12:11 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia! Köszi, hogy leírtad! Azért kérdeztem, mert nálunk is gyanús volt a tojás ekcéma-ügyben, de aztán "leteszteltük", és szerencsére úgy néz ki, nem allergiás rá. Most éppen azt gyanítom, hogy az izzadtság csípi ki a bőrét, vagy a fogzás játszik rá a vörös foltokra, továbbra is találgatunk... Kence ügyben pedig nálunk még mindig a sima popsikenőcs a sztár.
Vissza az elejére
twaalf
Newbie
Newbie

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 17 3:04 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Ha a popsikenőcs jó rá, és nem kell semmi extra, nem lehet, hogy egyszerűen csak túl érzékeny a bőre? Gondolom ez lehet az, amikor a ruha dörzsölése (felkaron, térden, combon) is kihozza (főleg télen), illetve az izzadság, stb. Mondott rá valamit már bőrgyógyász? Móni
Vissza az elejére
CsJudit
Newbie
Newbie

HozzászólásElküldve: 2009 Júl. 24 3:27 pm    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Bőrgyógyásznál még nem jártunk vele, mivel mire időpontot kaptunk, addigra orvul elmúltak a foltok, azt meg nem akartam megmutatni, hogy na, itt VOLT az ekcéma Smile A háziorvos szerint ekcémás foltok voltak, de szerencsére most éppen nincs egy sem a babán. Én is afelé a magyarázat felé hajlok, hogy érzékeny a bőre a kicsinek, és valamilyen rendkívüli eseménytől (pl. fogzás) durrannak be a foltjai. Olyankor viszont kimondottan ekcémás jelleget öltenek, kiszárad, vörös, stb.
Vissza az elejére
twaalf
Newbie
Newbie

HozzászólásElküldve: 2010 Márc. 07 7:45 pm    Hozzászólás témája: ekcéma újra Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia Judit! Hogy álltok az ekcémával? Kiderült már, hogy mi okozhatta?
Vissza az elejére
CsJudit
Newbie
Newbie

HozzászólásElküldve: 2010 Márc. 10 12:22 am    Hozzászólás témája: Hozzászólás, az előzmény idézésével

Szia!
Szerencsére már hónapok óta nem okozott gondot, eltűnt. Meglátjuk, mi lesz az izzadós hónapokban, eddig is inkább nyáron jött elő.
Vissza az elejére
Hozzászólások megtekintése:   
Új téma nyitása   Hozzászólás a témához    Tartalomjegyzék -> Babasarok Időzóna: (GMT +1 óra)
1 / 1 oldal

Ugrás:  
Nem készíthetsz új témákat ebben a fórumban
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban
Nem módosíthatod a hozzászólásaidat a fórumban
Nem törölheted a hozzászólásaidat a fórumban
Nem szavazhatsz ebben fórumban